Pasen – de kip en het ei

IMG_3291De eerste week begonnen we met een poppenspel van een kip. We keken eens naar de leuke spulletjes die de draakjes hadden meegebracht. Nadien gingen we meteen aan de slag om ons paasmandje te maken. Na de speeltijd gingen we turnen en speelden we in het kippenhok met echt stro. We konden ons verkleden met diadeempjes met konijnenoren, kuikenpluimpjes, een hanenmuts( van Juna). We sloten de dag af met een verhaal: Kom uit je ei, kleintje!

Op dinsdag vertelde juf Sara een verhaal: Dottie’s eieren/ De kip van Diete kwam langs in de klas en die had tegen half tien ook een ei gelegd! Toen juf Sara het water van de kip wilde verversen, sprong ze uit het hokje. Na een klein ‘paniekje’ hadden we de kip gevangen en sloeg de stemming om in een heus kakelend lachend! 😉 We leerden een versje over een kuiken dat uit een ei komt. Op woensdag was het talentencarrousel. Op donderdag begonnen we met een godsdienstig verhaal over een mama kip die haar kuikentje kwijt is. We mochten een ‘kuiken uit het ei’ maken: kuiken geel kleuren en met water betoveren en een eierschaal stempelen. We sloten af met een verhaal ‘Dottie’s kuikens’. Nadien gingen we ook nog turnen. Op vrijdag speelden we met een versje ‘kuikentje piep’. We speelden ook heel wat leuke spelletjes met juf Sara waarbij we oefenden op de begrippen (groot en klein, kip, kuiken, ei) en ons ruimtelijk inzicht.

De tweede week begonnen we met het proeven van paaseitjes uit witte, bruine en zwarte chocolade. Wat vinden we het lekkerste? We maakten een moeilijke plakpuzzel van gebroken eitjes, gingen turnen en speelden met eitjes in de zandbak. Op dinsdag was het openklasdag en kwamen de nieuwe vriendjes eens kijken met hun ouders, dus hadden we een lekker drukke voormiddag! We speelden een spel: slapende kippen. We leerden een liedje aan waarbij we de kleuren inoefenen.

‘Rode’ stippen op een ei,

En een mooie strik erbij.

Ik heb een ei voor jou, en een ei voor mij.

Welke kleur kies jij?

Op woensdag maakten we onze paasmandjes af en gingen we turnen. Op donderdag kleefden we kuikens van verschillende groottes in nestjes van verschillende groottes. We beluisterden het verhaal ‘Anna en de paashaas’. En mochten onze paasmandjes mee naar huis nemen. Op vrijdag speelden we een memory van paaseitjes , puzzelden we en speelden nog een laatste keer in de verrijkte hoeken.