Het kleurenpaleis

Week 1 begonnen we met een poppenspel van Elmer de kleurentovenaar. We gingen meteen aan de slag om een Elmer in allerlei kleuren te maken! Op dinsdag toverde de kleurentovenaar ROOD, alle kindjes hadden ook rode kleren aan, wat leuk! We gingen in de klas op zoek naar andere rode dingen. We maakten een rode aardbei met toverpotloden en water. We sorteerden gekleurde blokken in de juiste (kleur) hoepel. Op woensdag speelden we een kleurenmemory. Op maandag, dinsdag en woensdag gingen we een uurtje sporten! Op donderdag waren we allemaal in het blauw, dus toverde de kleurentovenaar BLAUW. We maakten een blauwe walvis door te scheuren en te plakken. We bouwden ook een kleurentorenvan duplo’s  a.d.h.v. bouwfiches, dat was al moeilijk zeg! We speelden een kringspel ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is ROOD/BLAUW!’ Op vrijdag waren we allemaal in het geel en toverde de kleurentovenaar dus geel, we deden een zoektocht naar geel in de hele school! We mochten parels rijgen a.d.h.v. een patroon dat de juf voordeed. We speelden met gele spullen in alle hoeken!

Op maandag was het geen school. De tweede week was een beetje hectischer door de voorbereidingen van de musical, we gingen niet turnen en we speelden bijna elke namiddag buiten met juf Christine, juf Cindy en enkele mama’s. Ondertussen kon juf Sara met de andere juffen en grote kindjes gaan oefenen op het podium! Maar er werd zeker goed voor ons gezorgd! Op dinsdagochtend waren we allemaal groen! De kleurentovenaar vertelde een verhaal over Jules die zijn kamer wil schilderen in blauw en geel, als hij het mengt ziet hij dat hij ineens groene verf heeft! We proberen het zelf uit op papier, we doen een beetje gele en blauwe verf op ons blad en mengen! Zo krijgen we een mooie groene boom! Op woensdag speelden we een kleurentwister. Op donderdag tovert de kleurentovenaar oranje. We spelen met een lied over een clown! We passen de tekst telkens aan aan een andere kleur. ‘Clowntje heeft een RODE neus, RODE neus, RODE neus. Clowntje heeft een RODE neus, ha ha ha ha ha. En als hij dan gaat dansen, hopsa faldera, dan doen we ’t allemaal na ja ja, dan doen we ’t allemaal na!’ We spelen de hele week ook met dopjes van flessen in de zandbak, wat we super leuk vonden! (dank aan al wie mee verzamelde!)