Wilde dieren

Op maandag vertelde juf Sara dat het bijna vaderdag was, we gingen de rest van de week aan de slag om leuke cadeaus te maken voor papa: een sleutelhanger, een kaasdoosje als inpak-pakje waar we nog eens zelf een gekke strik rond maakten! Jullie draakjes hebben er super hard aan gewerkt! We oefenden ook elke dag goed op ons versje! We gingen turnen op maandag, dinsdag en woensdag met juf Katrien. We beluisteren een verhaal: Anna en haar papa, vertelden over onze papa’s met de ik-boekjes en keken een poppenspel van de liefste papa.

In week twee lag de nadruk iets meer op wilde dieren, onze pakjes waren bijna  klaar en we telden op de kalender af naar Vaderdag. We leerden geluiden van wilde dieren identificeren en nabootsen, we speelden dat we zelf wilde dieren waren in de speelzaal en we knutselden leuke dingen: een leeuw met een vork, een zebra met strepen, een grijze olifant enz. We leerden ‘papegaaien’: elkaar nazeggen! Wat grappig. Het was mooi weer, waardoor we ook een paar namiddagjes buiten bleven spelen: we werden wilde dieren in de bosjes! Realistischer kon bijna niet! 😉

Beide weken konden we ook al in alle hoekjes spelen: een zandbak vol wijnkurken, de poppenhoek die een jungle was geworden met super veel dierenknuffels, een mini-poppenkast met vingerpopjes van wilde dieren.

Ook op tafel speelden we binnen het thema met plastiek diertjes en bouwden we een dierentuin met blokjes, we hadden een gekke magneetpuzzel waarmee we wilde dieren konden puzzelen, zelfgemaakte puzzels van juf Sara, een schaduwmemory en we oefenden op tellen tot … (zover als we konden!)