Muzische driedaagse voor L1 en L2!

De voorbije week hadden de kinderen van het eerste en tweede leerjaar veel geluk…
Zij hadden drie toffe muzische dagen voor de boeg.
Op maandag kwam een heuse kinderboekenschrijver “Guy Daniels” op bezoek. Hij kwam ons een tof heksenboek vertellen op een interactieve manier. Dat vertellen gebeurde in ons “heksenbos” aan de overkant in een echte verteltent! We hebben echt genoten!
Dinsdag werden we terug geflitst in de tijd… We bezochten Bokrijk. Het eerste leerjaar werkte rond sprookjes van toen. Het tweede leerjaar kon ervaren dat sommige spelletjes toen, héél anders waren dan nu, maar… daarom
niet minder prettig. Integendeel! We namen ook een kijkje in een aantal huisjes… Hoe verschillend met onze manier van wonen en leven nu! Nadien hebben we ons hartje nog kunnen ophalen in een toffe speeltuin.
Toen we terug op school kwamen, wachtte ons nog een frietjesfestijn…. Alles klaargemaakt door andere juffen van onze school.  Lekker!!!!
Woensdag kwam Wim van Hakketakketoe naar ons heksenbos. Samen met hem maakten we heksjes uit klei. We luisterden naar het sprookje van Rapunzel. Sommige kinderen kregen er zelfs een rolletje in. Nadien maakten we nog muziek op tonnen…
Aan het einde van deze drie dagen werden we nog getrakteerd op een “snoepzakje”.
Het waren super-zonnige dagen… Letterlijk en figuurlijk!!

DSCI0035