Poehbeertjes leren over de indianen

Twee fantastisch toffe indianenweekjes waren het… Onze poehbeertjes leerden van alles en nog wat over indianen. Indianen houden vooral van de natuur en ze hebben heel veel goden. Iedere morgen doen we dan ook een zonnegroet om deze goden te bedanken voor de zon… Maar wat leerden we nog meer : een dokter noemen ze medicijnman of vrouw en medicijnen maken ze van kruiden. Ze dansen en zingen rond de totempaal en roken de vredespijp. Ze jagen met pijl en boog en het vel van de bizon gebruiken ze om tipi’s mee te maken … Zoveel leuke weetjes en wat als je dan zelf ook een echte indianennaam krijgt en zelf ook een pijl en boog mag knutselen. Natuurlijk mag ook de dromenvanger niet ontbreken en de mooie juwelen. Zoveel enthousiaste indiaantjes had ik nog niet gezien. Het was weer super tof !!! En wat was er nog zo leuk ? Enkele kikkers kwamen op bezoek en mochten meespelen (met een knipoogje naar de derde kleuterklas).

2017 - 06 - 12 Indianen (56)