Een dag vol Sintige dingen!

IMG_1810

Marsepein maken door Dries 3B

We hebben vandaag marsepein gemaakt. En de ingrediënten waren eieren, kleurstof, bloemsuiker en amandelpoeder. Als materialen gebruikten we daarvoor een panlikker en een weegschaal. We moesten ook veel kneden, maar nu mogen we rusten.

Dakje bouwen door Vic 3B

Eerst hadden we een plankje van 26cm – 23cm – 21cm – 30 cm. Met al die plankjes konden we een huisje maken. We moesten eerst de plankjes van 23cm en 26cm aan elkaar maken. We kregen ook een driehoekje (van hout). En toen moesten we het plankje van 30cm aan het plankje van 23cm vastmaken en het plankje van 21cm aan het plankje van 26cm vastmaken.

Kleitafereeltjes door Louis en Elias 3A

Juf Sophie begon met de zwarte doeken over de tafels te trekken. Toen dat klaar was, begon ze met de uitleg. Iedereen luisterde aandachtig. Ze deelde dan de klei uit. Toen mochten we beginnen. Iedereen begon te lezen hoe het op het stappenpan stond. Toen we klaar waren, moesten we met een prikkertje onze naam erop schrijven. Toen we dat hadden gedaan, moesten we onze handen gaan wassen en een blaadje gaan invullen. Nu is het gedaan!