2018 – 05 – 11 Poehbeertjes beleven van alles in de tuin

In de tuin wonen heel wat kriebeldiertjes, dus gingen we er naar op zoek. We kwamen heel wat te weten over deze kleine diertjes. We zetten ze in speciale potjes met een vergrootglas, zodat we ze nog beter konden bekijken en we zochten ook heel wat info op in boekjes… Natuurlijk lieten we deze kriebeldiertjes ook weer vrij in ons schooltuintje. Toen kwam de juf. met 3 magische bonen en ze vertelde dat Sjaak die ook had geplant. Uit deze bonen groeide een enorme bonenstaak waarlangs Sjaak naar boven klom en een reus overwon. Met de kip die gouden eieren legde waren Sjaak en zijn mama nooit meer arm. Tenslotte mochten we vertellen hoe we papa in de tuin kunnen helpen. En stiekem gingen we dan ook een cadeautje knutselen: een bloempotje met 3 bonen. En na al dat werken werd het tijd dat al die papa’s zich klaar gingen maken voor hun fijne Vaderdag : zich netjes wassen, scheren, gel in de haren doen, lekker ruiken…

Aan alle papa’s een fijne Vaderdag gewenst !!!

2018 - 05 - 28 Sjaak en de bonenstaak (5)