Poehbeertjes leren over de dokter, de apotheker, het ziekenhuis en de dierenarts

Een thema dat heel dicht bij de kleuters ligt is zeker en vast “ziek zijn”, want welk kindje is nu niet al eens ziek. Ze kunnen er dan ook heel veel over vertellen, maar leren ook heel wat nieuwe woordjes bij, zoals stethoscoop, bloeddrukmeter… We kregen ook bezoek van twee echte dokters en een echte apotheker. De poehbeertjes luisterden geboeid en keken verwonderd toe naar alles wat de dokters meebrachten en met hen deden. De mama van Kamiel is apotheker en zij leerde ons om zelf medicamenten te maken… weliswaar met nesquikpoeder… Ook diertjes worden ziek. Zij brengen dan een bezoekje aan de dierenarts. Onze poehbeertjes verzorgden hun “knuffeldiertje” dan ook met veel liefde…2019 - 01 - 28 In het ziekenhuis (4)