Poehbeertjes leren meer over boerderijdieren

Deze week kwam een boer (juf. Elien) vertellen dat hij zijn diertjes kwijt was en vroeg hij of de kindjes misschien konden helpen zoeken.¬† En, ja hoor, dat wilden onze poehbeertjes maar al te graag . Toen ze alle diertjes gevonden hadden kwamen ze er ook nog wat meer over te weten : wat eten deze dieren, hoe noemt een mamadier, een papadier en het jong ? Hoe moet je ze verzorgen ? Welke dieren geven melk en hoe komt het dat ze melk kunnen geven… De kleuters mochten ook eens proeven van geitenmelk, maar echt lekker vonden ze dit niet. Ook heel wat activiteiten, knutselwerkjes en gezelschapsspelletjes i.v.m. het thema werden aangeboden… geniet maar mee…2019 - 03 - 18 Boerderijdieren (juf. Elien) (40)

Het is ook jeugdboekenmaand en daarom besloten de juffen om eens voor te lezen aan een ander klasje. Zo kwamen de draakjes op bezoek in de poehbeerklas en las juf. Elien een mooi verhaaltje voor aan deze kleutertjes. Ook de visjes en de piraten kwamen naar een mooi verhaaltje luisteren.

2019 - 03 - 18 Boerderijdieren (juf. Elien) (16)