EERSTE LEERJAAR – WELKOM

Joepie, wij zitten bij juf Nathalie in L1A!

Shaun, Sven, Jaycee, Lou, Lucia, Victor, Linne, Rossim, Balder, Khoi, Lisa, Fatima, Lucie, Samuel, Feliks, Lien, Rube, Fee, Victor, Elisa, Diete, Annabelle, Ronav, Jacopa

Joepie, wij zitten bij juf Yasmine in L1B!

Siver, Noémie, Lukas, Jolien, Kâri, Nichola, Etia, Sandra, Tuur, Noor, Kayla, Pola, Axelle, Mayumi, Rebecca, Siddharth, Alexander, Mauro, Anna, Ilakya, Ethan, Mathias, Sebastiano, Zaineb

Eindelijk naar de GROTE SCHOOL.
In het eerste leerjaar ligt de nadruk op het spelend leren lezen, schrijven en rekenen. Dat gebeurt met eenvoudige leeslesjes, die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. We leren mooi en verzorgd schrijven en rekenen met bewerkingen tot 20. Het eerste leerjaar vormt de aanzet tot het zelfstandig uitvoeren van zeer gerichte opdrachten.

De juf zorgt ervoor dat reken-en taalspelletjes, grappige oefeningen op de juiste manier gebruikt worden in hoeken- en contractwerk. Ook de computer wordt hiervoor vaak gebruikt. In het eerste leerjaar gaat het niet alleen om “leren”. Ook het talent van elk kind wordt in de kijker gezet.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie kapoenen te verwelkomen in het eerste leerjaar!

Benodigdheden

  • 3 ringmappen met 2 ringen
  • een degelijke schooltas
  • een map met elastiek die we als heen- en weermap gebruiken
  • 2 doosjes ( de grootte van een botervlootje)
  • een doos zakdoekenGelieve al het persoonlijk materiaal te voorzien van naam en klas. Samen met de vriendjes wordt het zeker een prettig en leerrijk jaar!
    Juf Nathalie (L1A) en juf Yasmine (L1B)