Welkom in het vijfde leerjaar!

Joepie, ik zit bij juf Ellen in L5A!

Muhammad-Lilly-Kaan-Dawid-Emma-Sam-Arno-Sybrand-Gagana- Maciej-Jul-Sam-Qiona-Timo-Hashir-Daria-Julia-Ilya-Charlotte-Bowen

Joepie, ik zit bij juf Katrien in L5B!

Vic-Liu-Oliver-Geike-Saskia-Toin-Janne-Rezan-Jakob-Joaquin-Igor-Ali-Robbert-Brent-Marie-Wojciech-Emilie-Renske-Louis

Met het vijfde en het zesde leerjaar maken we de sprong naar het secundair onderwijs. We vragen nu ook van de leerlingen dat ze hun verantwoordelijkheid opnemen. Zo verbeteren ze regelmatig hun eigen werk, wel onder leiding van de klastitularis. Ze leren ook inschatten waar hun talenten en hun werkpunten liggen.

We leren taken en lessen plannen met een maandelijkse planning in het schoolagenda.

Nieuw is de tweede taal “Frans” . De communicatieve vaardigheden zijn hier erg belangrijk. Het durven spreken, het luisteren, de woordenschat inoefenen staan op de eerste plaats.

Om de veertien dagen zijn de leerlingen van de derde graad verantwoordelijk tijdens het tutorlezen (makkertjeslezen). Zij begeleiden dan het technisch en begrijpend lezen van één of twee kindjes uit het eerste leerjaar. Een zeer leerrijk klasoverschrijdend moment!

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we actief tijdens de wetenschapsweek, brengen we een bezoek aan het politiehuis voor de praktijkles over de Dode Hoek en gaan we sporten op de sportbeurs. We experimenteren met nieuwe technologieën zoals 3D printen en lasercutting.  Daarnaast leren onze leerlingen composteren op school.

Welke benodigdheden we kunnen gebruiken:

  • een rekkermap voor huistaken en agenda
  • een doos zakdoekjes

We kijken ernaar uit om jullie te kunnen ontmoeten en samen aan een boeiend jaar te beginnen!

Juf Ellen (L5A) en juf Katrien (L5B)