WELKOM in het zesde leerjaar

Joepie ik zit bij juf Goedele in L6A

Dries, Jolan, Jessica, Elvin, Alice, Agata, Jesse, Tarza, Akssa, Abdullah, Vince, Lotte, Nayan, Rayan

Joepie ik zit bij juf Diane in L6B

Warre, Abdisalaam, Jibril, Jannes, Julius, Victor, Elias, Adnane, Wout, Toon, Aiham, Charlotte, Amina, Noah, Siemen, Mikolaj

Met het zesde leerjaar maken we de sprong naar het secundair onderwijs.

We vragen nu ook van de leerlingen dat ze hun verantwoordelijkheid opnemen. Zo verbeteren ze vaak hun eigen werk, wel onder leiding van de klastitularis. We leren taken en lessen plannen. Eénmaal per jaar  houden de leerlingen een spreekbeurt en leren daarbij een powerpointpresentatie maken.

Enkele keren per jaar doen we aan natuurbeheer in de Doode Bemde. We maken ook een fietsuitstap om de fietsvaardigheid te oefenen. Wij hebben een klasagent en zijn zelf meter of peter van de eerste klassers. We brengen een bezoek aan de doebeurs. We werken klasoverschrijdend met het vijfde leerjaar rond techniek.
We krijgen een cursus reanimeren via een mini-pop en krijgen info van deskundigen rond seksuele opvoeding en drugspreventie. 
Wij brengen ook een bezoek aan een middelbare school.

Om de veertien dagen zijn de leerlingen van de derde graad verantwoordelijk tijdens het tutorlezen ( makkertjeslezen). Zij begeleiden dan het technisch en begrijpend lezen van één of twee kindjes uit de eerste graad of het derde leerjaar. Een zeer leerrijk klasoverschrijdend moment!

Welke benodigdheden we kunnen gebruiken:

  • 3 ringmappen formaat A4 (2 ringen- rug + 4 cm)
  • 1 dunne ringmap formaat A4 (2 ringen – rug 2 cm)
  • een huistakenmap
  • doos zakdoeken

Wij  kijken ernaar uit om met jullie de lagere school op een leuke manier af te sluiten.

Juf Goedele (L6A) en juf Diane (L6B)