Info over de Zoemklas

SPELEN, KNUTSELEN, WERKEN … WAT DOEN WE ALLEMAAL IN ONS KLASJE?

Afbeeldingsresultaat voor bijtjes

Elke week werken we verschillende activiteiten uit a.d.h.v. een weekthema. Meer uitleg vind je terug op de prikbordbrieven. Antwoorden of berichtjes worden steeds in het heen –en weerschriftje genoteerd. Heb je een boodschap voor de juf, leg het schriftje in het mandje aan de klasdeur.
Prikbordbrieven bevatten steeds uitleg over het komende weekthema. Ook nieuwtjes, weetjes, jarigen van de week, mee te brengen materialen bv. een foto, belangrijke data en een korte beschrijving van de belangrijkste activiteiten komen aan bod. Naast de beschreven activiteiten (deze komen zeker aan bod) organiseert en plant de juf ook nog andere activiteiten. Deze worden al dan niet aangeboden, rekening houdend met de noden van jullie kleuter op dat moment.
Een dagje in de klas verloopt volgens een vaste structuur en met hulp van vaste regeltjes en afspraken. Het biedt kleuters duidelijkheid en veiligheid als ze weten wat er staat te gebeuren, wat kan en niet kan. Hierdoor zal jullie kapoen ook zekerder worden en een plaatsje vinden in de klasgroep.

Dagverloop

– Onthaal
– Bewegingsmoment/verhaal/waarneming/poppenkast
– Zelfstandige/geleide activiteiten
– Fruitmoment/toiletmoment
– Speeltijd
– Zelfstandige/geleide activiteiten
– Afsluitend kringmoment (liedjes, verhaal, zintuiglijke spel,…)
– Middagpauze
– Kringmoment
– zelfstandig spel
– samen rustig de dag afsluiten

Andere activiteiten
Uitstapjes, exploratietochten en projecten worden aangekondigd via de prikbordbrieven.
Er zijn wekelijks 2 gymmomenten voorzien. Turnpantoffeltjes zijn voor onze eerste kleuterklassertjes nog niet nodig.
Een fotoboekje met foto’s van geliefden, huisdieren, … dit boekje gaat in een daarvoor voorziene doos zodat de kleuters er steeds naar kunnen grijpen indien ze hier behoefte aan hebben. Ze vinden het superleuk om ook aan anderen deze foto’s te laten zien en vertellen er ook graag over! Jullie krijgen dit boekje einde schooljaar (hopelijk in een goede staat) zeker terug!
Op de klaspagina zullen regelmatig foto’s van het klasgebeuren verschijnen. Deze foto’s zullen op het einde van het schooljaar worden verzameld op een dvd die je dan aan een democratische prijs kan kopen!
Wij eten elke dag een stukje fruit tijdens de voormiddag.

Het fruit wordt als 10-uurtje gegeten. Om praktische redenen liefst geen sinaasappelen meegeven! Bananen best meegeven in een daarvoor voorziene doos, plat fruit is niet smakelijk!

Zorg ervoor dat je kleuter zelfstandig naar het toilet kan gaan door gemakkelijke kledij te dragen. Reservekledij in de daarvoor voorziene zakjes aan de kapstok. Liefst 2 outfits! Indien je kleuter met vuile kleding in een zakje thuiskomt, gelieve dan zo snel mogelijk de reservekledij zelf aan te vullen en terug in het zakje aan de kapstok te steken.

Labelen van de schooltas, kledij, fruit -en brooddoos, … Zet op alle persoonlijke spulletjes de naam van uw kind.

Wanneer je kleutertje jarig is wordt er een begeleidende brief meegegeven.

Fijn dat je erbij bent

juf Hilde

Afbeeldingsresultaat voor bijtjes