Welkom in de Zoemklas

Joepie, wij zitten vanaf  sept. bij juf Hilde in de Zoemklas!

Door een combinatie te maken van 2,5 jarigen en 3-jarigen zullen alle kleuters zich snel thuis voelen in hun groepje en moet er niet doorgeschoven worden gedurende het schooljaar!

Afbeeldingsresultaat voor bijtjesJe kind zal dit schooljaar evolueren van een peuter, die nog veel behoefte heeft aan geborgenheid, naar een kleuter die steeds meer kan en wil ontdekken. Spelen is voor deze kinderen hetzelfde als leren. Hij/zij heeft interesse in zijn/haar omgeving en zal spelenderwijs van alles leren op het moment dat hij/zij er aan toe is. We begeleiden en stimuleren hen om op ontdekking te gaan.

Bij de 3-jarige kleuters vinden we nog veel kenmerken terug van 2,5 jarige kleuters. Toch kan deze kleuter al een langere opdracht aan en leert hij stilaan om zich langer met iets bezig te houden. Experimenteren en onderzoeken blijven wel erg belangrijk. Met onze klasinrichting willen we de overgang maken door knusse, huislijke, muzische hoeken te combineren met hoeken waar de fantasie en de openheid naar de ruimere wereld geprikkeld word. ‘Zelfredzaamheid’ en ‘zelf doen’ staan centraal bij deze driejarige! Aanmoedigen en positief bevestigen zijn erg belangrijk in hun zoektochtje alles beter te begrijpen!

Gouden tips van de juf

1. Maak het afscheid kort: een knuffel, een zoen en weg!
2.Hou een vast patroon aan: wel óf niet naar school,
maar niet soms wel en soms niet.
3. Laat de eerste schooldag niet samen
vallen met een grote verandering thuis
4. Maak van tevoren duidelijk dat mama/papa niet blijft.
5. Begin eventueel met halve dagen.
7. Toon je eigen verdriet niet.
8. Geef een knuffel mee.
9. Maak ‘s avonds tijd om te luisteren,
te knuffelen en tot rust te komen.

Dikke knuffel van … * Juf Hilde * …

Fijn dat je er kleurenbij bent!