top of page
Zoeken

Saved by the bell - dinsdag 5 oktober

Vandaag doen wij mee aan de internationale dag van de leerkracht en laten we de schoolbel extra rinkelen. Saved by the bell! Zo laten we de wereld horen dat iedereen zich moet blijven inzetten voor goed onderwijs. Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ze 's avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen.

Ondertussen weten we hoe ook hier die kansen op onderwijs snel kunnen kantelen. Corona zette het onderwijs op zijn kop. Op school golden veiligheidsmaatregelen, leerlingen volgden les op afstand, scholen sloten, ...De crisis heeft een diepe bres geslagen in de leerloopbaan van veel kinderen.

De coronacrisis toont aan hoe belangrijk het is om naar school te kunnen gaan en er goed onderwijs te krijgen. Het is een wake-up call om de blik op kwaliteitsvol onderwijs te verruimen. Voor kinderen is school veel meer dan alleen een plek om te leren. Het is een veilige plek om te werken aan de toekomst en om zich te ontwikkelen. Onderwijs blijft een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page