top of page
Zoeken

Wij bouwen mee aan een school zonder racisme!

Het eerste en het tweede leerjaar ontving van de Stad Leuven een setje racismevrije kleurpotloden. Hiermee kunnen ze naar hartenlust kindjes en poppetjes in allerlei soorten huidskleur tekenen, net zoals onze wereld er vandaag uitziet.


Uit een experiment dat werd uitgevoerd in het eerste leerjaar in Mater Dei, bleek immers dat wanneer aan kinderen gevraagd werd om een poppetje in "huidskleur" in te kleuren, er doorgaans hetzelfde kleurpotlood gekozen werd (zalmroze), ongeacht de afkomst van het kind...


Normaalgezien zouden we schepen Lalynn Wadera hiervoor ontvangen op onze school, maar wegens de huidige corona-maatregelen was dit niet meer mogelijk. Daarom maakte zij voor de kinderen volgend filmpje: kleurpotloden_Lalynn Wadera - YouTube.


Allemaal aan het kleuren dus, kindjes en poppetjes in zoveel mogelijk verschillende huidskleuren, net zoals wij hier allemaal op school! De tekeningen mogen gestuurd worden naar het stadskantoor t.a.v schepen Wadera, of jullie mogen ze uiteraard ook afgeven aan de leerkrachten, de school zorgt er dan wel voor dat ze terecht komen.


Het filmpje van het Color Experiment is te bekijken via Color Experiment | Samen Onderwijs Maken


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page